Lars Chr Lilleholt

Dit Folketingsmedlem på Fyn

Frihed

Mere frihed, mindre tvang

Vi danskere elsker frihed. Frihed til selv at bestemme over vores gøren og laden, er essentiel for os alle. Desværre er vores frihed over de sidste år med den nuværende regering bag roret blevet alvorligt indskrænket. 

Danskernes frie valg er blevet gevaldigt indskrænke, hvad end det drejer sig om friskoler, at vælge et gymnasie eller hvordan man som ældre vil bo og hvordan man vil hjælpes, så vil regeringen allerhelst bestemme for os. Det finder jeg usundt, for vi er selvstændige individer med meget forskellige behov. Derfor kan jeg sige det meget klart: Venstre vil en anden vej. Vi er nemlig overbevist om, at hver enkelt dansker er den bedste til at træffe beslutninger for dem selv.

Særlig grelt er det når vi kaster et blik over gymnasieaftalen, som Regeringen og bl.a. Radikale, SF og Enhedslisten står bag. Den aftale er efter min bedste overbevisning er meget udansk. Med aftalen skal gymnasieelever nu tvangsfordeles efter forældres indkomst – det frie valg er væk. Det er jo tudetosset! Og det er jeg ikke alene om at mene: En meningsmåling fra Kantar Gallup slår fast, at kun 5% af danskerne støtter denne tvangsfordeling af gymnasieelever. Mens 51% af de adspurgte synes, det er en decideret dårlig idé.

Tallene taler vist for sig selv. Derfor giver Venstre et klart løfte til danskerne: Kommer vi til magten efter et valg, rulles aftalen om tvangsfordeling af gymnasieelever baseret på forældres indkomst tilbage.

Regeringen har mistet tilliden til vores unge, men det har Venstre ikke. Tværtimod har vi stor tiltro til vores unge: De er ansvarlige, fornuftige og meget engagerede i deres fremtid. Derfor skal vi sikre, at de bliver mødt med mere tillid og flere muligheder, og at vi samtidig sikrer mindre tvang og færre forbud. Det er sådan set ikke så vanskeligt.


Sundhed

ET STÆRKT SUNDHEDSVÆSEN

Over de sidste par år har jeg stiftet ekstra godt bekendtskab med det danske sundhedsvæsen. Jeg har over flere gange været indlagt på hospitalet, henholdsvis fordi jeg blev ramt overordentligt hårdt af COVID-19 i 2020, og fordi jeg sidste år fik amputeret min storetå, da jeg som diabetiker fik en vabel på tåen, som ikke ville hele. Jeg kan som førstehåndsvidne skrive under på, at vi…
LÆS MERE