Lars Chr Lilleholt

Dit Folketingsmedlem på Fyn

Det skal kunne betale sig at arbejde

Det skal kunne betale sig at arbejde

Danmark er et af de lande i verden, hvor borgerne betaler mest i skat. Alligevel har regeringen over de sidste 3 år hævet skatten mere end 40 gange, og det er dermed blevet endnu dyrere at være dansker. Samtidigt har regering gjort det mere attraktivt at vælge sofaen frem for arbejdspladsen – det er ikke rimeligt

Som om det ikke skulle være nok, står vi midt i den værste inflation i mange årtier: Priserne på varer stiger og stiger, og mange familiers husholdningsbudget er spændt til bristepunktet. Det skal der gøres noget ved, for det kan ikke være rimeligt, at hårdtarbejdende borgere knap kan betale deres regninger, fordi regeringen konstant hæver skatterne.

Derfor skal det først og fremmest kunne betale sig at arbejde. Det kan det desværre ikke i dag, for med regeringens dagpengeaftale vil 140.000 hårdtarbejdende lønmodtagere få mindre ind på deres konto i slutningen af måneden, end hvad nogle dagpengemodtagere vil få i ydelse. Derfor siger det sig selv, at den højere ydelse til arbejdsløse bør rulles tilbage. Alt andet er simpelthen ikke rimeligt. 

Samtidig skal vi belønne dem, der arbejder og bidrager til fællesskabet. Fradraget for at være i arbejde skal hæves, så helt almindelige familier, der hver dag står op og arbejder, kan mærke det på pengepungen. Desuden skal vi belønne unge og ældre, der vil bidrage med en ekstra indsats. De skal naturligvis ikke trækkes i SU eller folkepension for at bidrage til velfærdssamfundet. Det siger sig selv, at når samfundet skriger på arbejdskraft, og man ønsker at bidrage, så skal man belønnes – ikke straffes.