Lars Chr Lilleholt

Dit Folketingsmedlem på Fyn

Klima

DANMARK SKAL GÅ FORREST I KLIMAKAMPEN

Danmark har altid været et grønt foregangsland, og det skal vi blive ved med at være! Vi skal være et land, der går forrest, opfinder og udvikler de løsninger, der er brug for i hele verden. Løsninger, der kan gavnehele planeten, men også gavne Danmark. Når vi skaber innovative løsninger, skaber vi også nye spændendearbejdspladser til ingeniører, laboranter, landmænd og mange andre.

I min tid som Energi-, forsynings- og klimaminisnister mødte jeg rigtig mange virksomheder, der er verdens førende i udviklingen af klimaløsninger. 

Det er virksomheder, Danmark kan være stolte af. De virksomheder er ikke bare blandt verdens bedste – de ER verdens bedste! At være et grønt foregangsland må ikke betyde, at vi bliver et forbudsland. 

Nogle partier mener, at det vil gavne den grønne omstilling, hvis vi gør det dyrere og sværere for de virksomheder i Danmark, der udledermest CO2. Det tror jeg ikke er løsningen, for hvis produktionen flytter ud af landet, så gør vi ikke klimaetbedre, kun Danmark fattigere. 

Vi vil skabe flere grønne, danske arbejdspladser og de grønne løsninger, der er brug for i hele verden. Samtidig skal vi bruge guleroden og ikke pisken. Som når vi skaber gunstigerammer for, at vores danske gartnerier kan omstille deres produktion fra kul og naturgas til en grønnereløsning så som fjernvarme, biobrændsel eller varmepumper.

Vi skal investere i grøn vækst, for fremtidens grønne løsninger skal findes i Danmark. Det kræver en stor og ambitiøs investering, der både skal bruges på mere forskning og til at hjælpe virksomheder med at udvikle nye teknologier. Det er vi klar til at prioritere.Samtidig vil vi gøre det nemmere at køre grønt. Venstre har et mål om, at vi skal have en mio. grønne biler i Danmark i 2030.

 Det kan sagtens lade sig gøre, men for at understøtte det, skal vi have langt flere ladestandere, end hvad tilfældet er i dag. Derfor vil vi understøtte infrastrukturen ved at opføre flereladestandere i og uden for byerne, så det bliver nemmere at køre grønt i Danmark.