Lars Chr Lilleholt

Dit Folketingsmedlem på Fyn

UDLÆNDINGEPOLITK

EN KONSEKVENT UDLÆNDINGEPOLITK

Danmark er et lille homogent land, hvorfor det er umådeligt vigtigt, vi fortsat holder en fast og fair udlændingepolitik. Derfor skal vi også stille krav til de udlændinge, der vælger at være her i Danmark. Vil man leve og bo i Danmark, skal man tage det danske samfund til sig. Vi har en forventning om, at man integrerer sig, lærer dansk, accepterer de danske værdier og forsørger sig selv. Det er sådan set ikke meget at forlange – det er kun fair. 

Vi har et stort problem i Danmark, hvor alt for mange indvandrere står uden for arbejdsmarkedet i en tid, hvor beskæftigelsen er rekord høj, og mange brancher skriger på arbejdskraft. Det er dyrt for det danske samfund og koster hvert år samfundet 16 mia. kr. Dette harmonerer langt fra med regeringens beslutning om at give – hovedsageligt arbejdsløse indvandrere – en ydelse på 2.000 kr. mere om måneden. Med en højere ydelse forsvinder incitamentet for at tage et arbejde, og det må aldrig kunne betale sig at blive hjemme. Flere indvandrere skal bidrage på arbejdsmarkedet, og derfor mener jeg, at vi skal afskaffe de højere ydelse til arbejdsløse indvandre.

Når man kommer til Danmark skal man bidrage til samfundet, og derfor skal vi også møde indvandrere med forventninger og krav: Enten finder man sig et job, ellers tager man sig en uddannelse. Det gælder også for de indvandrere, som er i kontanthjælpssystemet. Der skal indføres en arbejdspligt – uanset om de har været i Danmark i tre måneder eller i mange år.

Desuden skal vi straffe forbrydelser som vold og voldtægt markant hårdere, for det danske samfund bliver nødt til at være mindre eftergivende over for kriminelle – herunder kriminelle udlænding. Det gælder naturligvis også vold i hjemmet. Derfor skal vi også være bedre til at sætte skarpt ind over for social kontrol i hjemmet og blive markant bedre til at udvise kriminelle udlændinge.